Roos heeft vandaag 26 juni 2016 voorgespeeld met de overige leerlingen van vioolles bij het MEC, locatie in de oefenruimte onder het Muiderpoort station in Amsterdam. Roos moest direct erna door naar het Henriette Roland Holst huis in Amsterdam Z.O., om met het OSB Leerorkest op te treden voor de lokale bejaarden.

 

DSC_7440Vandaag (22 juli) gaan we de klimspieren even wakker maken, De dames beginnen in ieder geval al enthousiast met een warming up, terwijl we op de trein wachten. Het is een van de eerste wandelingen van de vakantie en dat is altijd even wennen. Omdat de weersvoorspelling aangeeft dat er later in de middag onweer onstaat, willen we vandaag een korte, overzichtelijke wandeling maken. Het beginpunt van de wandeling is vlakbij, waardoor je nog redelijk vroeg op pad kan. Het is prachtig weer, maar wel in het dal al snel erg warm. Continue reading

bus leerorkest Elk jaar treden Roos en Julia op met een muziekinstrument. Roos heeft in de meivakantie 2015 opgetreden in Duitsland, in Paderborn. Zij speelt viool en heeft 4 dagen lang gerepeteerd en opgetreden.Strijkers 1

Verschillende nationaliteiten deden mee in het kader van kennismaking cultuur en muziek.

Zondag 14 juni 2015 is Julia aan de beurt. Zij zal om 15.00 uur een uitvoering geven op piano in het Zorgcentrum ’t Reigersbosch, Lunaweg 1 te Duivendrecht. Dinsdagavond 16 juni 2015 geeft Soraya een zanguitvoering in het Muziekgebouw Zuid-Oost, Hofgeest 139 te  Amsterdam Zuid Oost samen met andere leerlingen van Valeria Mignaco.

Zaterdag 16 mei 2015 begon donker en met miezerige regen. Niet het weer waar je op zit te wachten als je met je gezin een muziekfestival gaat bezoeken dat een groot deel in de open lucht plaats vindt. In dit geval het London Calling Festival in de Tolhuistuin te Amsterdam. Deze speciale editie van het festival is in samenwerking met platenzaak Concerto, die 60-jaar bestaat dit jaar.Concerto 60 jaar

Gelukkig klaart het ’s middags op en starten we met een band uit Australie The Griswolds dat dansbare lieve liedjes maakt. Voor Roos (14 jaar) en Julia (10 jaar) prima start van het festival en opmaat naar meer muziek. Binnen het Tolhuisgebouw zijn er drie andere ruimten waar muziek wordt gemaakt. We blijven hangen bij Steve Smyth. Steve heeft een bijzondere stem die soms iets weg heeft van Tom Waits én Jeff Buckley. Rare combi, maar het werkt wel. Hij speelt in een prachtige ruimte met grote ramen waardoor je direct op het IJ uitkijkt, het filmmuseum EYE ziet en de frisgroene blaadjes heen en weer waaien.  Ideale setting voor deze singer-songwriter.

Snel daarna gaan we weer naar buiten om te kijken naar Hudson Taylor, een Ierse band, waarvan de zanger lijkt weggelopen te zijn uit serie “The Waltons“. Gitaarspel van de broers, Harrie en Alfie,  en op de achtergrond een viool geeft het geheel een country-achtige tintje.

MTKF6317Omdat we alweer een tijdje hebben gestaan besloten we om in het gebouw nog even te kijken naar J.P. Cooper, die prachtig kan zingen en een paar ontroerende liedjes zingt over (of eigenlijk meer vóór) zijn zoon. Ook nu weer zitten we in het zaaltje dat uitkijkt over het IJ en het is werkelijk sprookjesachtig, totdat een cruiseschip van 300 meter lang en met 15 dekken voorbij vaart……..

Als we vervolgens bij andere zaaltjes gaan kijken, zijn ze nog een soundcheck aan het doen. We zijn maar ergens neergestreken en voor we het weten zitten we in een enorme bak synthesizerherrie van ene groep Klangstof. Ditmaal een Nederlandse band. De kinderen vinden de muziek niets aan, dus besluiten we te blijven.

MTKF6271      MTKF6311

De muziek is het best te omschrijven als ‘bevreemdend’, zeker als je de vier mannen op het podium volledig ziet opgaan in hun muziekinstrument en de zaal eigenlijk negeren.

 

Eigenlijk wel grappig. Muziek slaat aan bij ons en we besluiten ze op te gaan zoeken van de zomer als ze op 20 juni in het Vondelpark optreden.

Terug naar buiten zien we Jake Isaac, waar we niet lang blijven staan. MTKF6305We gaan weer naar binnen en gaan luisteren naar de soundcheck van Aurora, waar van alles lijkt mis te gaan. Het jonge zangeresje komt uit Noorwegen. Dochterslief zijn helemaal weg van de muziek (en zangeres die met fladder handen haar hoge noten kracht bij zet) en we blijven het hele optreden kijken.

Parool berichtte in de krant van 18 mei 2015 ook over het festival met een foto

Parool 18052015

waar ik toevallig ook op sta 😉